pátek 26. srpna 2016

BACK TO SCHOOL TIPS | BTS2016

Ahoj :)
Tento článek bude obsahovat tipy do školy. Dva tipy jsem použila z mých tipů z minulého roku, protože si myslím, že jsou důležité a stojí za zmínku :)
Teď už na ty tipy.




Snažte se už od začátku roku
Tip z minulého roku. Určitě znáte, takové to dohánění známek na konci pololetí. Proč se nesnažit hned od začátku roku a pak mít na konci klid? :)

Dávejte v hodinách pozor
Zkuste z hodin i něco pochytit, doma se pak nebudete muset tolik učit. Vím, v extra nudných hodinách to jde hůř, ale snažte se alespoň trochu poslouchat výklad.

Mějte všechny potřebné pomůcky
Protože je celkem nepříjemné dostat se do situace, kdy potřebujete od někoho něco půjčit a nikdo vám to nepůjčí.


Skříňky
Pokud máte ve škole skříňky, nechávejte si věci tam a domů noste jen to, z čeho se potřebujete učit, nebo napsat úkol, vaše záda vám poděkují.

Zapomínací/náhradní sešit

Pořiďte si jeden sešit, do kterého si můžete psát, když doma zapomenete sešit do nějakého předmětu. Také z něj můžete trhat papíry, když potřebujete.

Snídejte

Snídaně je základ dne, dodá energii a mozek pak pracuje lépe :)


Rozcvička
Teď tím nemyslím žádné velké cvičení, ale pár cviků na protažení, což je někdy po ránu potřeba :)

Photomath
Aplikace, která funguje buď jako klasická kalkulačka, anebo daný příklad "vyfotíte" a ona vám ho vypočítá. V obou způsobech vám ukáže i postup, což je výhoda oproti klasické kalkulačce. má i nevýhodu, pokud chcete příklad "vyfotit" musí být tištěný (nereaguje na ručně psané příklady).



A to už je pro dnešek všechno.
Doufám, že se vám článek líbil :)


6 komentářů:

  1. Příjemný článek. Trh jimi je přesycen a proto chválím, že jsi se nedržela "diářů, lepíků a zvýrazňovačů". Photomath je pěkná rada a zapomínací sešit zapomínám doma :-D
    liscidoupeknih.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažila jsem se vyvarovat těm, které se objevují úplně všude :D

      Vymazat
  2. Tak tohle všechno se snažím dělat, i když z toho snídaňového režimu jsem trochu vypadla, takže to musím napravit a nejradši bych ráno vstávala extra brzy, abych měla popřípadě čas i na procházku nebo nějakou tu rozcvičku, popřípadě běhání.. ovšem smartphone nemám, takže žádné aplikace nepoužívám :) A to dávání pozor v hodinách dělá opravdu hodně, když se to pak člověk musí sám učit doma, je to fakt na nic :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tééééda, ta matematická appka je bomba! :O Škoda (nebo díky bohu :D ), že te'd na výšce jedinou zkoušku z matiky už mám zasebou! :D
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělý článek! O aplikaci, která by dokázala z fotky vypočítat příklad jsem slyšela, ale nikdy jsem ji neviděla. Takže ti děkuju za skvělé typy, aplikaci si jdu hned najít, protože sem tam v matematice tápu a taková pomoc by se třeba na složité úkoly rozhodně hodila! :)
    Catherine Ribbon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, právě kvůli složitějším příkladům jsem si ji stáhla :)

      Vymazat